En kundupplevelse i världsklass

Vi sätter era kunder i fokus, och med kunden i fokus hjälper vi er att skapa en returupplevelse i världsklass med rätt lösningar för er returhantering.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

En friktionsfri returupplevelse

Returnado tillhandahåller lösningar för hela returprocessen. Från konsumentflödet där ni kommunicerar med konsumenten angående retur, byte eller reklamationer till administration, lagerhantering, logistik och analys.

Ett personaliserat konsumentflöde gör större skillnad än man kanske tror. Att hjälpa kunden att känna sig hörd och sedd ökar chanserna för återkonvertering.

Vad är smidigt för kunden? Förädla returbeteendet genom snabba och smidiga returer… Returnado erbjuder ett intuitivt gränssnitt där kunden registrerar sin retur med några få knapptryck. Hanteringstiden för varje retur kan minska med så mycket som 15minuter, vilket ökar såväl lönsamhet och kundnöjdhet.

… och låt kunden följa returen i real-tid! Samtliga kan följa returstatusen i Returnado för ökad transparens. Se var returen befinner sig, om den har mottagits och hanterats samt annan relevant aktivitet.

Royal Design har genererat 29% återkonverteringar genom att erbjuda kunden alternativ att byta varan.

 

Byten och återkonvertering, hur fungerar det?

Med Returnados tjänst för byten (och reklamationer) av produkter kan ni enkelt skapa nya inkomstströmmar och minska förlorad inkomst. Återkonvertering driver kundupplevelsen som är er främsta tillgång.

Vid byte har du möjlighet att erbjuda byte av storlek, färg eller ge förslag på andra/liknande produkter – kanske är det intressant att erbjuda en voucher att använda vid annat tillfälle?

Vi är partners med de största fraktbolagen och kan därför erbjuda era kunder olika returalternativ. Vad är viktigt för just era kunder? Att varan kan hämtas hemma? Lämnas hos postombud? Vill era kunder kunna skriva ut en QR kod för retur? Vi löser det!

 

 

Snabba, svårslagna återbetalningar

Vi vet det ni vet – en snabb återbetalning boostar det viktigaste vi har: kundupplevelsen. Därför är det viktigt att er returprocess kan leva upp till det.

Göra blixtsnabba återbetalningar. Återbetalningen triggas direkt när returen registrerats och godkänts i Returnado. Gör det inte mer komplicerat än det behöver vara.

 

Samla organisationen i ett och samma system

Samla alla avdelningar i samma system. Från lager till kundtjänst och ledningsgrupp. Ingen data faller mellan stolarna, och du kan enkelt skapa ett effektivt arbetsflöde för hela organisationen.

Ny medarbetare? Var igång på nolltid! Returnados interface är skapat tillsammans med våra kunder för att det ska vara intuitivt och lättarbetat. Nya medarbetare behöver endast en kort introduktion för att komma igång, och med behörighetsinställningar ser medarbetaren endast relevant information.

Grubbla inte över integrationer! Returnado är byggt utifrån öppna API:er, och kan smidigt integreras mot andra plattformar och lösningar. Antalet integrerande partners växer hela tiden. Kontakta oss för mer information om integrationer.

RoyalDesign minskade personalkostnader för kundtjänst med -31%

 

 

Skräddarsydd till ert brand

Känslan av att allt hör samman är svårslagen vad gäller konsumentdialogen. Därför är det viktigt att den andas ert varumärke.

Vi skräddarsyr kundflödet genom att anpassa designtemat. Vi väljer rätt typsnitt, färger och flöde så att kunden aldrig upplever att de lämnar er plattform.

 

Returhantering på 5(!) sekunder

2020 års vinnare av Returnados inofficiella Retur-SM hanterade tre returärenden på 17,01 sekunder – helt utan tidigare erfarenhet av systemet. Vi vågar påstå att ni kan göra det ännu snabbare!

Ingen pappershantering. Tiden med retursedlar är förbi, istället behöver du bara skanna, kontrollera varan och så är det klappat och klart.

Full kontroll på lagret. Med Returnado har ni koll på vilka produkter som finns i lager och vilka varor som returneras just nu.

 

Mer automatisering = mer tid för (andra) viktiga saker

Mer automatisering = mindre administration = mer resurser i bolaget att använda mer effektivt för att förbättra andra delar av processen.

En manuell retur tar ca 20 minuter från start till mål – och hanteras då av flera avdelningar. Genom att automatisera hela returflödet kan en retur istället ta från 5-10 sekunder. Hur många returer hinner du då med på 20 minuter? (Hint: många. Minst 120 st).

Returen triggar återbetalning. När en retur registreras i Returnado triggas återbetalningen automatiskt i systemet. Återbetalningen sker så snart returen är godkänd. Inga konstigheter. Lagerhanteringen och lagerföring hakar på retur och återbetalning och uppdateras, just det, automatiskt!

Vid retur skapas nya fraktetiketter, som skickas via automatiserade epost-utskick till era kunder så att dem enkelt kan returnera sin vara.

 

Beslutsfattning med relevant data

Framgångsrik returhantering baseras på datadrivna beslut – inte magkänslan.

Viktiga insikter på ett ögonblick. Med ett par knapptryck kan du ta reda på (nästan) vad som helst om dina returer.

Identifiera returtrender och faktorer. Returneras samma tröja för 10 gången? Faktorerna som påverkar är många, men med rätt data kan du enkelt ta fram skräddarsydda rapporter som underlag för beslutsfattning.

Läs mer om Returnado Analytics här